Taiteiden tutkimusta Helsingin yliopistossa

Heipä hei, arvon lukijat, pitkästä aikaa!

Tässä on syksy edennyt jo, ah niin ihanan harmaaseen, marraskuuhun uusien asioiden parissa. Aloitin opinnot Helsingin yliopistossa taiteiden tutkimuksen kandiohjelmassa ja luku- ja kirjoitushommia on sen puitteissa ollut sen verran paljon, etten ole tätä blogia ehtinyt päivittää. Taiteiden tutkimuksen ohjelmaan kuuluvat teatteritiede, musiikkitiede, yleinen kirjallisuustiede, esteetiikka sekä televisio- ja elokuvatutkimus. Itseäni jostain kumman syystää kiinnostelee ensimmäiseksi mainittu teatteritiede. Mielenkiintoista hypätä taidemaailmasta tutkimuksen maailmaan. Toinen periodi on jo alkanut ja ensimmäisten kurssien perusteella tiedossa on paljon mielenkiintoista ja avartavaa oppia. Nyt jo olen kokenut muutamia ahaa-elämyksiä. On ollut hauskaa huomata, että olen jo aiemmin esimerkiksi lukenut aika paljonkin kursseilla käytyihin teemoihin tai henkilöihin liittyviä kirjoja tai muuten vain ollut niistä kiinnostunut. Löysinpä kirjahyllystäni myös muutamia teatteritieteen kirjoja, jotka olen ostanut jo varmaan kymmenen vuotta sitten.



Keskustakampus hienoine rakennuksineen on tullut tutuksi - samoin kuin niiden hienojen rakennusten kovat ja taipumattomat penkkirivit...


Taidemaailmaa en ole tokikaan jättämässä. Sattuneesta syystä omat taiteilut ovat olleet nyt aika vähissä enkä vieläkään ole jalan puolesta työkunnossa. Todella pikku hiljaa se etenee ja keväälle on kyllä jonkinlaisia suunnitelmia jo - toivottavasti pystyn niitä toteuttamaan ja olemaan mukana myös ihan esiintyvänä artistina taas pitkästä aikaa. Taiteilua on tullut harrastettua kesän jälkeen lähinnä vahamaalauksen muodossa:



Yliopisto-opintojen puitteissa on jo suunnitelmissa jossain vaiheessa alkaa tutkia miimiasioita ihan urkalla, mutta milloin se tapahtuu, sitä en vielä tiedä. Täytyy tietysti olla tarkkana, tekeekö tutkimusta miimistä vai miimistä tutkimusta... Istumamiimiä tulikin jo hieman tutkittua lokakuussa järjestämällämme HELMIME-kurssilla.


Kommentit

Suositut tekstit