Kaiholla Berliiniä muistellen

Kolme vuotta sitten tein ekaa miimiä ja tanssia yhdistelevää sooloani Matka 1:100, ensi-ilta oli tilauksesta 4.12.2015 Saksassa Chemnitzissä Komplex-teatterissa. Esiinnyin myös Berliinissä Theaterhaus Berlin Mittessä, joka oli treenin "kotipaikkani". Theaterhaus Mitteä olen kaiholla kaivannut.

Harjoittelemassa Matka 1:100:aa

Theaterhaus Mitte on mm. Berliinin kaupungin tukema vanhasta koulusta remontoitu vapaan teatterin harjoitus- ja tuotantokeskus. Siellä on yhteensä 23 harjoitussalia, joista osa on tanssimatolla tai joustolattialla varustettuja tanssisaleja. Suurimmassa osassa on äänentoistolaitteet (jos ei ole, respasta voi ottaa mukaansa), jossain piano. Ja mikä parasta: hinnat! Salin koosta riippuen hinta 1-5 henkilöltä on 3-6 euroa tunnilta! Itsekseen tai kollegan kanssa kun kävi treenaamssa pari tuntia kerrallaan, niin 6 euroa ei ole paljon mitään. Mistähän muualta saisi samaan hintaan vuokrata salia?

Yhdessä salissa oli puulattia, jolla saattoi stepatakin!

Mahtavaa oli myös Mittessä treenaamassa käyvien yhteishenki, vaikka tietenkään kaikkiin ei kovin syvällisesti ehtinyt tutusta. Salivuoroa vaihtaessa yleensä esittäydyttiin ja vaihdettiin kuulumisia, samoin alakerran kahviossa tauoilla. Oli kiva tavata paljon eri alojen ihmisiä - miimikoitakin harva se päivä. Erikoisuutena on myös joka kuukausi järjestettävä Open Rehearsals -ilta, jonne talolla harjoittelevat saivat ilmoittautua joko work in progress -esityksellä tai valmiilla esityksellä.  Itse esitin Matka 1:100:n ko. illassa, kuten myös Melu Mime -miimikollektiivin kanssa Beyond the Old -nimisen esityksen. Talo tarjoaa lavan, tekniikan ja teknikon sekä ammattilaisten tekemän valo- ja videokuvauksen. Taiteilijat saavat siis arvokkaat lahjat, itsekin olen käyttänyt Matka-esityksestä otettuja kuvia pressikuvina tuon jälkeen. Harmittavasti videokameran muistikortille kävi köpelösti Beyond the Oldin jälkeen eikä siitä saatu tiedostoja talteen...

Opiskelujen päätyttyä kävin Mittessä treenaamassa keskimäärin kolmena päivänä viikossa, joskus useamminkin. Melu Mimen kanssa harjoittelimme siellä myös ja paikasta tuli kuin toinen koti. Jos jotain, niin erityisesti näitä treenimahdollisuuksia ja muita miimitaiteilijoita kaipaan Berliinistä (no okei, vähän muutakin kyllä)!

Muototutkielmia

Kommentit

Suositut tekstit