Miimikirjallisuutta: Anatomie der Pantomime

Kursseillani käyneet tietävätkin jo lempimiimikirjani: Anke Gerberin Anatomie der Pantomime. Kirja on saksaksi. Englanninkielinen käännös on tulossa, kunhan tekijät saavat rahoituksen järjestymään. Pidetään peukut pystyssä, jotta saamme tämän helmen laajemmalle lukijakunnalle! Käännöstä odotellessa tutustu ihmeessä kirjaan jo nyt. Saksaa hallitsevat voivat tilata kirjan suoraan Ankelta, katso yhteys- ja hintatiedot Anken sivuilta.Nimensä mukaisesti kirjassa pureudutaan miimin anatomiaan, eli monipuolisesti tekniikkaan, kehonkieleen, liikeanalyysiin, harjoitteluun sekä miimiin teatterin elementtinä. Ensimmäinen painos kirjasta on vuodelta 1985 ja uusittu ja päivitetty painos kovakantisena on vuodelta 2016.

Ykistyiskohtaiset kuvat kirjallisine ohjeineen ohjaavat eri tekniikoiden pariin ja kirja toimii mainiona oppikirjana. Ainakin miimiä jo treenaneille kirja on hyvä muistin tueksi sekä uusien tekniikoiden opetteluun, mutta uskoisin, että aloittelijatkin voivat saada siitä sysäyksen miimitekniikan pariin (mikään ei tietenkään korvaa opettajaa, joka näkee virheet ja ohjaa oikeaan suoritukseen). Itsekin olen sieltä tarkistellut joitain tekniikoita, joita en ole tullut käyttäneeksi koulun jälkeen.

Anken nettisivuilla on lukunäyte, jossa on esimerkiksi ylhäältä vetämisen ohjeet. Mielestäni kirjan kuvitus on todella hieno. Piirroskuvat antavat lisäapua tekniikoiden hahmottamisessa. Lukunäytteessä on myös kirjan sisällysluettelo. Suosittelen!

Joitain sanoja joutuu tarkistella sanakirjasta...


Blogissani myös Anken haastattelu!

Kommentit

Suositut tekstit