Kaiholla Berliiniä muistellen osa 2

Kirjoituksessani Kaiholla Berliiniä muistellen muistelin Theaterhaus Berlin Mitteä. Toinen muistelemisen ja mainitsemisen arvoinen paikka on Mime Centrum Berlin, jonka järjestämillä aamutunneilla tuli hikoiltua kerta jos toinenkin (eli varmaan vuoden ajan). Mime Centrum on osa Kunstquartier Bethanien -nimistä taidekeskusta. Ensimmäistä kertaa sinne mennessäni hämmästyin suuresti tätä upeaa rakennusta. Jotenkin mielikuvissani miimikeskus oli pieni ja vaatimaton koppero...Aamutuntnit tunnetaan nimellä Bewegungstraining für Darsteller eli Movement training for performer. Useat eri opettajat ohjaavat tunteja, yleensä joka viikonpäivä on eri opettaja ja heidän vuoronsa kiertävät. Teemat vaihtelevat tietysti opettajan mukaan, mutta fyysistä työtä tehdään tavoitteena ilmaiseva ja kestävä keho. Lainaus suoraan Mime Centrumin sivuilta: In addition to excercises focused on building up strength, flexibility and vitality, the sessions also concentrate on the connection of movement with voice and language, on presence and bodily language and it aims to train one’s conscious relation to the individual use of physical means. 

Tunneille voi mennä ilman ilmoittautumista ja koska vain, joten ehdottomasti suosittelen tätä treeniä kaikille Berliinissä käyville esiintyjille. Kertahinta on 7 euroa, viikkolippu 18 e ja kolme kuukautta voimassa olevan 10 kerran lippu 60 euroa.

Mime Centrumin Studio 2:ssa ennen tai jälkeen aamutunnin.

Eri opettajien johdolla pääsi tutustumaan moneen eri fyysisen teatterin tyylisuuntaan ja samalla tutustui eri alojen ammattilaisiin. Koska treeniin osallistuu lähes viikottain uusia tyyppejä ja aiemmin käyneitä jää pois, tuntien sisältö ei ihan hirveästi muutu pitkällä tähtäimellä. Treeni ei siis ole koulumaisen tavoitteellista, mutta laadukasta ja hauskaa!

Pyörällä pääsi hyvin paikalle!

Aamutuntien lisäksi Mime Centrumissa on mm. tanssin ja teatterin mediateekki eli äänite- ja videokirjasto. Mediateekissä on n. 8 500 videota eri esittävien taiteiden aloilta. Se on ilmainen käyttäjilleen eikä sinne tarvitse rekisteröityä. Netistä voi selailla, mitä videoita siellä on, ja esimerkiksi hakusanalla mime löytyy 169 tulosta ja pantomime 207 tulosta. Aika monta miimivideota, joista suurin osa lienee esitystaltiointeja!

Kommentit

Suositut tekstit